UEFA A, Wettergren, IFK Stocksund, Kalmar FF, Kungsholmen och "little Dolphin-lad"

Ett års UEFA A-studier är nu över. I helgen genomfördes den sista modulen och jag har nu fått min A-licens vilket känns skönt. Jag har lärt mig mycket från utbildningen, dels genom kursinnehållet men också från övriga deltagare.

Det absolut bästa är att det tvingar fram reflektioner hur man själv arbetar kring vissa saker eller områden. Och reflektion är alltid viktigt.

Sista dagen avslutades med föreläsning från landslaget assisterande tränare Peter Wettergren. Wettergren är en demon med förflutet i klubbar som IF Elfsborg och den nordiska jätten FC Köpenhamn. Jag har hört ett flertal spelare som arbetat med honom som menar att han är den bästa tränaren de någonsin haft.

  Wettergrens föreläsning behandlade landslagets arbetssätt och ledstjärnor vilket var intressant att höra. Jag fick också en kort pratstund med honom efter föreläsningen som också var givande och där jag frågade honom kring hans styrkor som ledare. Wettergren menade att det var hans relationsbyggande med spelarna (människorna) som var hans starkaste attribut. Detta är något jag själv lägger stor vikt vid.

  Wettergren bjöd också in mig till sitt kontor på förbundet i Stockholm för att snacka fotboll och ledarskap över en kopp kaffe vilket jag ser fram emot.

  (Peter Wettergren föreläste).

  ***

  Jag är igång med mitt nya uppdrag uppe i Stockholm och IFK Stocksund där jag innehar en sportchefsroll med fokus på blocket U19-U15 samt ansvarig tränare för U19-laget.

  Självklart är det mycket nytt att sätta sig in i och försöka strukturera upp, men det är också härlig utmaning och möjlighet.

  Det finns stor potential i klubben med resurser och kompetens, och kan vi hitta en tydlig struktur som gynnar oss både på lång och kort sikt kommer klubben bli att räkna med ordentligt både på junior- och seniornivå framöver.

  (Delar utav staben i blocket A till U15. Jag är inte den enda i staben med Kalmarkoppling utan fotbollsdoktorn längst till höger har vi också tagit in i klubben).

  ***

  Idag klubbades förslaget kring fria byten igenom när det gäller serierna division 2 och 3. Jag vet inte hur det kommer gå till rent praktiskt; hur byten sker, när byten sker etc. Det får tiden utvisa.

  Om en ändring var tvungen att ske tror jag personligen att det räckt med att öka antalet byten till fem istället för dagens tre. Det hade gett flera (unga) spelare chansen till speltid och även kunnat förbättra spelet i form av bättre kvalité och högre tempo under den sista tredjedelen av matchen utan att risken blir att matcherna ”rycks” sönder.

  ***

  Efter att ha genomfört ett 40-tal lägenhetsvisningar har vi äntligen köpt en lägenhet. Valet föll på en bostad belägen på Kungsholmen, vid Hornsberg Strand. En mycket angenäm lägenhet med ett lika angenämt område vilket känns bra (tack bostadsdemonen Putte Rydasp för värdefulla inspel).

  ***

  Kalmar FF är i full gång med att bygga inför kommande säsong. Det finns ett stort arbete att göra generellt i föreningen men naturligtvis inom representationslaget där många avtal går ut.

  Intressant också att det gamla Brasilien-spåret dammas av igen. Känner jag Bergstrand rätt kommer han hem med några intressanta namn som ska testas. Men som alltid med ”brassar” måste man ta hänsyn till den klassiska ”acklimatiseringsperioden”.

  ***

  Jag ser fram emot en mycket trevlig resa som stundar över nyår då vi beger oss till New York och Florida. En resa som innehåller både business och pleasure. Svåraste uppdraget: att packa inför resan. Initialt New York-kyla följt av Florida-värme.

  (Ge mig detta över nyår).

  ***

  Jag deltog under gårdagen vid ett seminarium på Mall Of Scandinavia; Sport & Pengar 2017, där många intressanta föreläsare äntrade scenen. En av dem var min vän och vapendragare Johan ”little Dolphin-lad” Göransson som pratade framgångseventet IronMan Kalmar.

  (Sport & Pengar 2017).

  ***

  Så ge inte upp
  Men visa alltid respekt
  Skyll inte ifrån dig, det är inte fegt att vara rädd
  Håll vännerna nära, annars blir livet tomt
  Det är enkelt att vika sig
  Att stå upp gör ont

  Solen går ner
  En värld i guld
  Vi lever än, för nattens skull
  Mitt blod är rött
  Ditt blod är rött
  Vår dröm är svart
  (Svart som silver)
  (Svart som silver)

  //J.B.

  ***

  Ta hand om er. Vi hörs.